dimecres, 25 de novembre del 2009

Setmana d'activitats educatives: Dimarts 17/11/09

Visita a la Masia

El dimecres varem quedar a les 10:30 a la masia. Em va agradar molt la visita a les instal·lacions de la masia allà varem veure: Orles on apareixien ex-jugadors del barça, i alguns dels jugadors actuals del primer equip, el menjador on dinen els jugadors, una sala de jocs on els nois poden disfrutar en el seu temps d’esbarjo i a la part de dalt varem veure un estudi on els nens tenen un espai per estudiar.
La masia, és un edifici molt maco que el club va adquirir juntament amb els terrenys on actualment hi ha el camp nou. Ens va explicar com esta distribuïda la instal·lació, on dormen els jugadors que hi resideixen i algunes de les normes que han de seguir els jugadors de la cantera.
Després ens varem dirigir al camp nou on s’ens va habilitar la sala Wembley per passar-nos un vídeo produït per BarçaTV, on s’explicaba quina és la funció de la masia. Després del vídeo varem tenir temps de fer preguntes, que ens va contestar totes i cadascuna de les preguntes que varem fer i va satisfer la nostre curiositat.
La visita a aquest centre socio-educatiu em va encantar. Va ser genial poder veure l’interior del centre de formació d’un dels clubs de futbol més grans del món. I tot s’ha de dir dels colors que jo sento.

dilluns, 23 de novembre del 2009

Setmana d'activitats educatives: Dilluns 16/11/09

CONFERÈNCIA EULÀLIA BOSCH:

La Eulàlia Bosch va venir a la nostre facultat dilluns a dos quarts de nou del matí. En la seva conferència ens va parlar de la importància de l’entorn en l’educació dels infants, en concret és va centrar en la ciutat de Barcelona i la importància que aquesta té i ha de tenir alhora d’educar.
De part de seminari varem recollir apunts de la xerrada, i els varem entregar a l’Imma. Amb aquests apunts veurem les diferents maneres que tenim de recollir informació tots els membres del seminari.
La xerrada va concloure una mica a corre-cuita ja que a les 11 tenim d’anar al cibernarium però crec que va ser molt interessant. I que la manera de veure l’educació de la senyora Eulàlia Bosch ens pot i ens ha d’influenciar de forma positiva.

CIBERNARIUM:

El dilluns a les 11 varem assistir a una xerrada sobre la web 2.0 al par tecnològic nord de Barcelona. En la xerrada un catedràtic de la UAB i un professor també de la autònoma ens varen fer una interessant conferència sobre les noves tecnologies i la importància d’aquestes en la educació i en la seva influència en la vida rutinària.
En primer lloc ens varen passar un test, per realitzar el test ens varen projectar una presentació en la qual apareixien diferents webs. L’objectiu del test era conèixer el nostre nivell com a usuaris de la web 2.0. A continuació ens van ensenyar el funcionament d’algunes de les webs que havien aparegut en el test. A mi personalment em va sembla força interessant el VozMe, web que no coneixia i és molt pràctica i útil. Aquest web és molt simple d’utilitzar i trobo que és molt funcional, només cal enganxar un text i seleccionar un idioma i el web ens el “llegeix”. Aquesta eina pot ser molt útil per practicar un idioma o inclús per a gent invident, que de manera ràpida pot rebre la informació d’un text ràpidament.
Després de fer el test i la presentació d’algunes eines webs, varem fer un descans. Per acabar és va fer un petit debat on varem discutir sobre la importància i les aplicacions d’aquestes eines web tant en les nostres vides com en l’àmbit educatiu.

dijous, 5 de novembre del 2009

Actualitat educativa 03/11/09

Aquest dimarts jo i els meus companys Jordi i Aina hem fet l'activitat educativa a seminari. Durant tota la setmana passada varem estar recopilant informació de diferents fonts, com ara els diaris escrits, digitals, les notícies de radio i TV que aconseguíem pescar.
Les notícies relacionades amb l'àmbit educatiu, que nosaltres varem citar durant l'exposició són les següents:

-L'Estat es planteja allargar l'escolarització fins els 18 anys.
-El 33% dels estudiants que realitzen estudis de batxillerat i cicles formatius de grau superior, acudeixen al sector privat.
-El pla Bolonya és problemàtic al nostre país, perquè anem tard.
-El president Montilla s'ha de reunir amb Ernest Maragall per dialogar sobre els terminis de la LEC.

Aquestes varen ser les principals notícies de la setmana, nosaltres ens varem centrar en un article del diari el Pais escrit per Sebastián Tobarra.

¿QUIEN LAVA LOS PLATOS EN CASA?

Aquest és el títol de l'article que varem tractar a classe, primer varem convidar als companys a llegir el text, i a continuació els varem llençar les següents preguntes per discutir sobre l'article:

1.Creieu que és útil aquesta assignatura?
2.S’hauria de fer a sisè de primària o abans?
3.Creieu que l’educació que heu rebut a l’escola sobre aquest tema us ha servit?
4.Sobre protegim massa als nostres infants?

Només llegir la primera pregunta, els companys ja varen començar a donar respostes i de seguida és va instal·lar un clima de diàleg i debat entre tots els assistents al seminari. La veritat és que em va sorprendre positivament, perquè sempre és té el dubte de si el que s'està proposant interessarà als companys.

Per acabar donar les gràcies a tots els companys que varen col·laborar de manera tant sensacional durant l'activitat.

MOLTES GRÀCIES A TOTS!!

dimecres, 4 de novembre del 2009

El meu objecte personal

Ara ja fa uns dies... (si vaig una mica tard... i això ha de canviar!) varem fer a seminari una activitat molt maca; Cadascú portava un objecte que creia que l'identificava o que era important per ell, vaja un objecte que projectes la seva personalitat. Jo vaig portar la pel·lícula de Jurassic park, tot un clàssic, ho sé, però és un film que m'encanta! Quan era petit la vaig veure "milions" de vegades. I és que si ja de petit m'agradaven els dinosaures imagineu-vos quan vaig veure aquesta pel·lícula!!



Quina gràcia!! He trobat aquesta imatge a Internet, jo tenia un "poster" igual!!


Els companys també varen portar coses interessants, l'Aina per exemple va portar un playmobil que representava el seu alter ego. En Jordi va portar una calculadora, ja que de petit l'hi deien la calculadora humana. L'Anna va portar un mocador, ja que diu que sempre en porta un... En fi amb aquesta activitat varem poder saber més coses els uns dels altres

dilluns, 2 de novembre del 2009

Pràctica amb audacity i moviemaker




Per realitzar aquesta pràctica hem utilitzat el programes audacity per grabar la nostre veu i la música de fons. El vídeo ha estat editat amb el moviemaker.
Amb l'audacity hem grabat la nostre veu tot recitant aquest fragment d' un poema de Miquel Martí Pol, un cop registrada la nostre veu hem col·locat la cançó dels Scorpions de fons, tamé utilitzant l'audacity, col·locant sota de la gravació de la veu, i fent els ajustaments de volum i la llargada de la de la cançó, per adequar-lo a la durada del poema.

Una pràctica interessant per editar-nos presentacions, fotos tipus album, material didàctic...